Zo werkt ‘t bij Best Buddies

Wil je van betekenis zijn voor een ander? Door Buddees met Buddies te matchen, brengt BestBuddies jongeren met en zonder beperking dichter bij elkaar. Goeie match? Dan is het een kwestie van doen, creëer met elkaar de leukste herinneringen. Gewoon op je eigen manier, zonder poespas.

Kennismaken

We willen je graag beter leren kennen. Meld je aan en we nemen contact met je op.

Prematch

Hoe beter jij bij een buddy of buddee past, hoe leuker het is. De match wordt begeleid door onze buddycoaches.

Ontmoet

Zomaar even 'ja ik wil' zeggen, dat hoeft natuurlijk niet. Maak eerst kennis met andere buddies en ontdek jezelf en elkaar.

Share the fun

Heb jij precies de juiste buddy of buddee gevonden? Ga dan samen leuke dingen doen. Deel je ervaringen met de wereld!

Hoeveel buddy ben jij?

Helaas maar waar: jongeren met een licht verstandelijke beperking, die wij overigens ‘buddees’ noemen, hebben meer moeite om vriendschappelijke relaties aan te gaan dan jongeren zonder beperking. Vreemd? Ja, als je het ons vraagt wel. Vriendschap is een basisvoorwaarde voor geluk. En dat geldt voor iedereen. Daarom inspireert BestBuddies jongeren met en zonder beperking om het beste van zichzelf met elkaar te delen. Wij zoeken vrijwilligers die beschikken over engagement, die het leuk vinden om op praktische wijze invulling te geven aan vriendschap en... waar je flink mee kunt lachen. Denk jij dat je geschikt bent voor een buddy/buddee match?
Doe dan de test en meld je aan.

1Ben je tussen de 17 en 35 jaar?

Oeps, dan is buddy of buddee worden niks voor jou. Best Buddies brengt jongeren dichter bij elkaar.

2Weet je wat het hebben van een licht verstandelijke beperking inhoudt?

Voordat je buddy wordt, is het verstandig om even kennis te maken met onze buddees. Dit kan op verschillende manieren. Stuur ons een mailtje en we informeren je over de mogelijkheden.

3Ben jij van plan minimaal één jaar een vriendschappelijke relatie aan te gaan?

Oeps, dan is buddy worden niets voor jou. Vriendschap tussen buddies is iets voor een langere termijn. Toch kan je het beste van jezelf geven door iets te organiseren of met ons samen te werken.

4Overweeg je het buddyschap vanuit je opleiding te doen?

Oeps, we moeten even uitzoeken of het buddyschap via jouw opleiding kan verlopen. Het zit zo: Best Buddies werkt samen met een beperkt aantal opleidingsinstituten. Misschien studeer jij bij zo’n opleidingsinstituut. Wat moet je nu doen? Meld je bij ons aan en we nemen de mogelijkheden met je door.

5Laat je agenda het toe om samen leuke dingen te ondernemen?

Oeps, dan is buddy of buddee worden niks voor jou. Om samen leuke dingen te ondernemen, moet je nu eenmaal wat vrije tijd kunnen investeren. Onze buddies besteden zo’n vijf dagdelen per maand aan het buddyschap. Heb je minder tijd? Je kunt Best Buddies desondanks steunen! We zoeken vrijwilligers die ons helpen bij het organiseren van activiteiten. Ook kun je ons steunen vanuit je professionele netwerk.

Wauw! Je past goed bij BestBuddies!

Buddy worden doe je niet zomaar. Dus maak gerust even kennis met ons. Ook als je denkt dat je niet veel ervaring hebt met de doelgroep van BestBuddies, kun je ons helpen. We zoeken vrijwilligers die ons helpen bij het organiseren van activiteiten. Ook kun je ons steunen vanuit je professionele netwerk.

 

Als je besluit om buddy te worden, staan we ter zijde met raad en daad. Bovendien kun je altijd rekenen op een landelijk netwerk van buddies met ervaring. We onderhouden goede contacten met welzijn-, zorg en onderwijsinstellingen.
Kortom: Je staat er niet alleen voor. 

 

Zullen we kennismaken?

Dankjewel voor je belangstelling.
Vul hieronder je persoonsgegevens in, we respecteren je privacy. Je krijgt een kopie van je aanvraag per e-mail en behandelen je aanvraag altijd binnen drie dagen, maar meestal gaat dit veel sneller.
Het antwoord op je vraag of aanmelding sturen we naar het adres dat je hier invult.
Vul je achternaam in, zonder leestekens.
Bijvoorbeeld: 3992 PK